21.1.2010

Pauligin uusi kahvipaahtimo vihittiin käyttöön

Suomen johtavan kahviyhtiön Oy Gustav Paulig Ab:n vastavalmistunut kahvipaahtimo vihittiin tänään käyttöön. Alan moderneinta huipputekniikkaa käyttävä, aikaa kestävistä materiaaleista rakennettu paahtimo on ympäristöystävällinen ja arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen. Investoinnin arvo oli lähes 120 miljoonaa euroa. Uusi yksikkö sijaitsee Helsingissä Vuosaaren sataman yritysalueella ja siellä valmistuu vuosittain noin 100 miljoonaa kahvipakettia Suomeen ja vientimarkkinoille.

Pauligilla vietettiin tänään uuden paahtimon vihkiäisiä juhlallisissa tunnelmissa. Yhtiön historian suurin teollinen investointi ja yli kymmenen vuotta suunnitteilla ollut lähes 120 miljoonan euron projekti on saatu päätökseen. Aikataulu ja budjetti pitivät rakennuskustannusten yleisestä noususta huolimatta. Uusi paahtimo on yksi Euroopan suurimmista. Yhtiön edellinen paahtimo Vuosaaren keskustassa ehti olla käytössä reilut 40 vuotta.

-Huomattava investointi kertoo luottamuksestamme tulevaisuuteen. Suunnittelimme uuden paahtimon rakentamista pitkään ja varauduimme hankkeeseen huolella. Meillä on nyt erinomaiset edellytykset jatkaa kahviammattilaistemme voimin laatukahvien tuotantoa Suomessa — lähellä suomalaisia kahvinjuojia, toteaa hallituksen puheenjohtaja Bertel Paulig.

Toteutuksessa painoivat kestävät arvot

Pauligin uusi paahtimo ja toimitilat sijaitsevat samassa rakennuksessa. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehdit Tommila Oy ja pääurakoitsijana toimi Lemcon Oy. Moderni, viihtyisä, tehokas ja ympäristöystävällinen kahvipaahtimo myös näyttää paahtimolta. Paahtokoneet ovat lasiseinän takana näkyvissä taloon tultaessa ja ruosteenruskea Cor-Ten -pinnoite paahtuu vuosien varrella kauniin kahvinruskeaksi. Myös sisustukseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Koko talon sisustuksen tuotantotiloja myöten on suunnitellut Studio Bergroth.

-Tässä projektissa johtoajatuksena on ollut käyttää enemmän älyä kuin rautaa. Ratkaisuja on mietitty huolellisesti tehokkuuden, työhyvinvoinnin ja ympäristöystävällisyyden kannalta. Esimerkiksi esilämmitteiset paahtokoneet säästävät merkittävästi energiaa, paahtimoprojektia alusta asti vetänyt tuotantojohtaja Minna Forsström kertoo.

Vastavalmistuneessa paahtimossa toimitilat ja paahtimo ovat samassa rakennuksessa. Paahtimossa työskentelee noin 200 henkilöä. Paahtimo tuottaa Suomen lisäksi kahvia muun muassa Venäjän ja Baltian markkinoille. Uuden paahtimon tiloissa toimivat Oy Gustav Paulig Ab:n lisäksi konsernin emoyhtiö Paulig Oy, Santa Maria Finland Oy ja osin myös Puljonki Oy.

Pauligin uusi paahtimo sai vuoden 2009 Teräsrakenne-palkinnon marraskuussa 2009.

Pääkaupungille teollisuus tärkeää

Sijainti Vuosaaren sataman kupeessa on Pauligille otollinen, mutta ei itsestään selvä. Helsinkiin jäämistä punnittiin huolella. Vuosaari on logistisesti erinomainen paikka, sillä Paulig saa uudelle paahtimolleen raakakahvit suoraan satamasta ilman maantiekuljetuksia. Kahvi tuodaan paahtimolle vuosittain noin 55 miljoonaa kiloa, eli yli 2500 konttia.

Paahtimon vihkiäisissä puhunut kaupunginjohtaja Jussi Pajunen iloitsi Pauligin jäämisestä paikkakunnalle.

-On hienoa, että yli vuosisadan kaupungissamme toiminut yritys pysyy helsinkiläisenä ja teollinen perinne jatkuu. Sillä on suuri merkitys sekä pääkaupungille että sen yritystoiminnalle. Paulig ja Helsingin kaupunki ovat tehneet pitkään rakentavaa yhteistyötä erityisesti Vuosaaren kehittämisessä. Suomalaisena arvostan myös tuotteita, jotka on valmistettu suomalaisiin makutottumuksiin sopiviksi.

Lisätietoja:

Oy Gustav Paulig Ab

Tuotantojohtaja Minna Forsström, 040 702 9896, minna.forsstrom@paulig.com

Viestintäpäällikkö Leena Miettinen, 040 562 7302, leena.miettinen@paulig.com

Aiheeseen liittyvää tausta-, video- ja kuvamateriaalia voi ladata osoitteessa www.paulig.fi/uusipaahtimo.

Paulig Group

Paulig-konserni on korkeatasoisista merkkituotteistaan tunnettu, mausteisiin, kansainvälisiin ruokakonsepteihin ja kahviin keskittynyt yritys, joka toimii 12 maassa Pohjois- ja Länsi-Euroopassa, Baltiassa sekä Venäjällä ja sen lähialueilla. Liikevaihto on lähes 700 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2000.

Konsernin kahviliiketoiminnasta vastaa Oy Gustav Paulig Ab. Yhtiö on Suomessa ja Baltiassa markkinajohtaja ja Venäjällä toiseksi suurin paahdetun kahvin toimittaja. Paulig tarjoaa tuotteitaan ja palveluitaan niin vähittäiskaupalle, horeca-sektorille kuin toimistoille. Kahviautomaattipalvelut Paulig hoitaa tytäryhtiönsä Vendor Groupin kautta. Suomessa Pauligin tunnetuimpia merkkituotteita ovat Juhla Mokka, Presidentti, Brazil ja Paulig Mundo sekä kylmä kahvijuoma Frezza ja kaakaojuoma Tazza. Venäjän ja Baltian markkinoilla suosituimpia ovat Paulig Classic- ja Paulig President -kahvit sekä Paulig-espressotuotteet. Yhtiön vastavalmistunut kahvipaahtimo ja pääkonttori sijaitsevat Helsingin Vuosaaressa. Paahtimosta valmistuu vuodessa noin 100 miljoonaa kahvipakettia eli noin 45 miljoonaa kiloa kahvia.

Mausteiden ja kansainvälisten ruokakonseptien liiketoiminnasta vastaa Paulig-konsernin tytäryhtiö Santa Maria AB. Viime vuosina Euroopassa toimintaansa voimakkaasti laajentanut Santa Maria on Pohjoismaiden ja Baltian johtava maustemerkki ja Euroopan johtava texmex-tuotteiden valmistaja. Yhtiön tuotteita myydään yli 30 maassa.


ARKISTO:

21.1.2010
Pauligin uusi kahvipaahtimo vihittiin käyttöön

8.12.2009
Pauligin uusi paahtimo viittä vaille valmis

8.12.2009
Työvaatteet suunnitteli vuoden muotitaitelija

30.11.2009
Pauligin uusi paahtimo on Vuoden 2009 Teräsrakenne

10.8.2009
Raakakahvin esilämmitys säästää energiaa

4.8.2009
Ensimmäiset Juhla Mokka -paketit valmistuivat

8.7.2009
Lämmitysjärjestelmä edustaa uutta tekniikkaa

17.6.2009
Konservaattori käsittelee museoesineet

29.5.2009
Paahtimon julkisivu on kestävä ja ekologinen

28.4.2009
Uuden paahtimon valaistusjärjestelmä valittiin huolella

24.3.2009
Historia seuraa mukana

3.2.2009
Tehdasrakennus valmistui

28.11.2008
Muutto uuteen tehtaaseen on suuri haaste

13.8.2008
Uudelle paahtimolle ympäristölupa

18.6.2008
Pauligin uusi paahtimo on nyt harjakorkeudessa

10.6.2008
Pauligin paahtimotyömaalla pieni kattopalo

8.5.2008
Paahtimon maamerkki kohoaa vauhdilla

28.1.2008
Työmaapäällikkö valvoo ja viestii

29.11.2007
Uuteen tehtaaseen PROBAT-WERKEn paahtokoneet

20.9.2007
Tällaiseen projektiin pääsee vain kerran elämässä

20.9.2007
Pauligin uuden kahvipaahtimon peruskivi muurattiin

20.9.2007
Pauligin paahtimohanke pavunkuoressa

12.6.2007
Pauligin uuden kahvipaahtimon sisustussuunnittelukilpailun voitti Studio Bergroth & ABB

10.5.2007
Pauligin uusi kahvipaahtimo sai rakennusluvan

5.4.2007
Lemcon rakentaa Pauligin uuden paahtimon

1.3.2007
Pauligin uuden toimisto- ja paahtimorakennuksen sisustussuunnittelukilpailu etenee - loppukilpailuun valittiin neljä korkeatasoista suunnittelijaryhmää

8.1.2007
Pauligin uuden kahvipaahtimon sisustus tarjoaa mittavan ja harvinaislaatuisen suunnitteluhaasteen alan ammattilaisille

19.9.2006
Paulig päätti paahtimoinvestoinnista Suomeen - kahvin paahtaminen alkaa vuonna 2009 Vuosaaren sataman yritysalueella

21.6.2006
Päätös on tehty: uusi paahtimo rakennetaan ja se valmistuu syksyksi 2009

8.6.2004
Paulig ja Helsingin kaupunki esisopimukseen paahtimotontista Vuosaaren sataman yritysalueella